The best Side of jenis bateri keretaA prize presentation ceremony with the winners of two contests organised along with the 2015 NST-MAI Asean Autoshow was held this 7 days at the…

Elakkan penggunaan bahan kimia untuk membersihkan cermin hadapan atau lampu hadapan yang ada pelekat TNG RFID

Yokohama Batteries is Malaysia’s top rated guide acid automotive battery manufacturer, with exports to about forty international locations. Their electrochemical investigate and development lab is probably the best during the location. The Firm traces its origins back to 1967, as well as their production plant is situated in Semenyih, Selangor. It's the most important and many Innovative battery production facility inside the place.

• Foto hendaklah yang “authentic” dan bukannya dimuat turun dari World-wide-web. Peserta hendaklah mendapatkan kebenaran empunya gambar sekiranya foto itu bukan milik peserta sendiri. • Peserta digalakkan untuk menyembunyikan wajah dan/atau nombor pendaftaran kenderaan.

Contrary to the tailor stores in Thailand that advertises low-priced satisfies and may thrust for greater excellent products at 3x the worth, the consumer has selected the tires.

Menyesal dahulu pendapatan, menyesal kemudian tidak bergunadari Kereta.information----------------------------------------------------------------------------------two) Petua Membeli Kereta TerpakaiPetua Membeli Kereta Terpakai -Perkara yang paling utama semasa membeli kereta terpakai pastikan keadaan cuaca ketika memeriksa kenderaan itu adalah terang. Jangan sekali-kali memeriksa kenderaan di waktu gelap.PEMERIKSAAN LUARAN- Sila periksa pemegang pintu- Pastikan pintu dan bonet boleh dibuka dan ditutup dengan senang- Pastikan ‘bumper’ belakang tidak calar dan karat- Pastikan sistem ekzos tidak berkarat- Pastikan rim tidak bengkok dan berkarat- Pastikan semua lampu berfungsi dengan baikPEMERIKSAAN ENJIN- Pastikan keadaan enjin mestilah bersih .- Pastikan enjin tidak diubahsuai- Pastikan keadaan enjin dan pastikan tiada bocoran. Bagi menunjukkan ada kebocoran pada enjin, anda boleh meletakkan sekeping kotak putih di bawah enjin selepas menguji pandu kenderaan tersebut.- Tiada kebocoran pada radiator dan sistem penyejuk- Pastikan semua ‘belt’ berada dalam keadaan baikPEMERIKSAAN DALAMAN- Pastikan pintu dan bonet boleh dibuka dan ditutup dengan mudah- Pastikan semua cermin berada dalam keadaan baik- Pastikan karpet kereta berada dalam keadaan baik- Pastikan lantai tidak berkarat- Pastikan ‘dashboard’ tidak retak- Pusingkan setering ke kiri dan ke kanan- Tiada masalah dengan pedal brek dan clutch- Pastikan penghawa dingin berfungsi dengan baik- Pastikan tali pinggang boleh dipakai- Pastikan ‘jeck’ clan tayar simpanan berada dalam keadaan baikCUBA MEMANDU DALAM MASA thirty MINIT- Cuba hidupkan ’swap’ tetapi jangan hidupkan enjin- Pastikan meter suhu bergerak- Pastikan lampu minyak enjin menyala- Pastikan lampu bateri menyalaCuba hidupkan enjin- Pastikan semua meter berfungsi dengan baik- Pastikan tiada masalah dengan sistem gearbox- Cuba matikan enjin dan hidupkan semula- Pastikan tiada kebocoran minyak enjin berlaku di bawah- Semasa memandu kenderaan tersebut, pastikan tiada bunyi dan gegaran- Tiada masalah semasa penukaran equipment- Cuba pusingkan stering 360 darjah.Adakah ia mengeluarkan sebarang bunyi?- Cuba anda pandu kenderaan tersebut dan lalui kawasan yang ada bonggol kerana ianya akan menguji sistem suspension.- Cuba biarkan enjin kenderaan itu hidup dalam beberapa minit dan pastikan suhu kepanasannya berada dalam keadaan stabil.PEMERIKSAAN TERAKHIR- Perkara paling penting ialah periksa nombor casis dan nombor enjin. Pastikan nombor tersebut sama dengan dokumen pendaftaran keretaTip ini dipetik dari AAM Push journal.Petua diatas tidak dapat dijalankan sepenuhnya,semasa membeli kereta lelong kerana : -one)) Kereta Lelong Dikunci2) Bonet Depan Kereta Dibuka Sahaja3) Tiada Salinan Pendaftaran Kereta DilampirkanTetapi, Masih Ramai yang dapat membeli Kereta Leong dengan Harga Murah.

Kita akan pantau kedai supaya mereka tak menipu purchaser Internet site. Anda hanya perlu bayar five% deposit online. Lepas tu Internet site akan hantar e mail info mana nak pergi. Harmony ninety five% bayar terus kat kedai.

Kes3:Pemilik perodua kancil juga menghantar keretanya untuk servis biasa, tukar minyak hitam dan sebagainya. Harga servis seperti biasa tetapi selepas beberapa bulan, pemilik menghantar keretanya untuk servis seterusnya dan mendapati oil filter tidak ditutup dengan rapat sehingga minyak hitam menitis keluar. Kata mekanik servis, encik bernasib baik kerana cepat hantar servis, kalau tidak, minyak hitam kering, habis la… hahaha Itu antara beberapa kes yang pernah berlaku dan mungkin pernah terjadi kepada kita sahabat atau saudara mara. Begitu juga untuk menukar tayar. Kalau kita ke kedai tayar, sudah pasti tokey kedai kata tayar kita sudah botak padahal tayar kereta kita boleh tahan lagi untuk tempoh sebulan. Bunga tayar masih ada dan ada tokey kedai yang menjual balik tayar untuk keuntungan sementara. Minyak hitam pula harganya berbeza-beza mengikut kedai. Oleh itu bijak bagi kita jika membuat survey harga minyak hitam itu di merata kedai dan grocery store. Di Carrefour, Tesco atau Big mungkin murah sedikit tetapi kalau setahun dihitung cuba kira berapa kita untung? Sebenarnya kita bolehmembawa minyak hitam yang dibeli sendiri untuk tujuan menukar minyak hitam. Tidak menjadi kesalahan tetapi kita perlu berhati-hati kerana minyak hitam tidak sama kelikatannya. Ada nomborsiri yang perlu kita ingat.Kelikatan minyak hitam itu akan mengekalkan deruman enjin dan kekuatan enjin. Berhati-hatilah. Kita perlu ingat, harga alat-alat ganti tidak sama di semua kedai danperlu bagi kita untuk membuat senarai harga alat-alat ganti itu.Kenapa? Nanti kita boleh tanya balik kepada mekanik kenapa harga naik atau sebagainya. Setengah kedai ada mempunyai sebutharga alat-alat ganti yang diletakkan didinding kedai mereka termasuk kat bengkel kami krissauto Solution. Perhatikan dan jika tiada pandai-pandaila bertanya kerana mengikut Kementrian Pengguna, adalah menjadi satu kesalahan jika tidak memaparkan senarai harga alat-alat ganti. Dan akhir sekali, sentiasa perhatikan kerja-kerja mekanik dan pastikan mereka tidak menukar barang tanpa kebenaran kita sebagai pemilik kereta. Tak pasal-pasal nanti kita kena cost lebih. Berhati-hati. Oklah..Sampai sini dulu ideas dari mat kriss untuk para pembaca krissauto.blogspot.com. Mat kriss ingin mengambil ksempatan mengucapkan Gong Xi Fa Chai 2011 kepada rakan2 Tionghua yang menyambutnya. Tahun Arnab ada Ong maa.. ( diorang cakap la). Selamat bercuti

It's really a prolonged set up incontrovertible fact that a reader will probably be distracted with the readable content material of the web site when checking out its layout.

Beliau adalah seorang ‘bicycle builder’ dan pakar dalam membaik pulih motor Harley Davidson. Anak kelahiran Tapah Perak ini memang hebat dalam bidang permotoran ‘effortless ride’ ,lihat sajalah antara gambar yang sempat Mat Kriss rakamkan… ..ada di antara motor yang telah dihasilkan oleh beliau telah disiarkan dalam sebuah majalah yang agak terkenal di luar negara. Hebatkan? Sekadar berkongsi cerita…….. Ada masa dan ketikanya Mat Kriss mengalami situasi yang membosankan ,mungkin disebabkan terlalu lama mengadap benda yang sama dalam kerja seharian.Dalam mengatasi situasi ini Mat Kriss biasanya akan menziarahi bisnes sahabat-sahabat, bukannya apa, selain dapat memotivasikan diri …ia juga dapat mengeratkan ukhwah yang dituntut dalam agama.

Nombor telefon bimbit yang digunakan untuk mendaftar akaun eWallet tidak sama dengan nombor telefon yang digunakan untuk Pendaftaran Minat.

Occur and take a look at our shop for extra aspects in regards to the pricing of your Alloy Wheel / Rim! We're giving a variety of model of alloy rim and in addition we've been providing deal offer that include tyres.

associations with cell phone utilization conduct, as well as intention for proper mobile battery disposal are analyzed. Benefits

One among the biggest assets on the web for finding autos & automotive solutions and related organizations, around the globe.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “The best Side of jenis bateri kereta”

Leave a Reply

Gravatar